Consumer
Philips recipe for apple crumble cookie pie

Mrveničkový jablkový koláč

Apple crumble cookie pie

Prísady na koláč

5 vajec
125 g cukru
125 g múky

Prísady na jablkovú mrveničku

100 g ovsených vločiek
125 g múky
115 g studeného masla
100 g cukru
štipka škorice
štipka mletého kardamónu
štipka mletého anízu
4 jablká
4 lyžice hnedého cukru
práškový cukor

Prísady na polevu

balíček mini sušienok
0,5 l smotany na šľahanie
100 g cukru

Postup - koláč

Vyšľahajte vajcia s cukrom do ľahkej peny na najvyššej rýchlosti pomocou guľovej metličky.
Pena je správne vyšľahaná, ak do nej lyžičkou "napíšete" číslo 8 a tvar sa udrží na povrchu.
Preosejte múku a jemne ju vmiešajte do vaječnej zmesi (nešľahajte).
Nalejte cesto do vymasteného pekáča a pečte 30 minút. Korpus je upečený, ak sa po jemnom zatlačení prstami na jeho povrch vráti sa naspäť.
Korpus nechajte vychladnúť na utierke. Môžete ho pocukrovať.

Postup - jablková náplň

Odvážte prísady a pokrájajte maslo na malé kocky.
Zmiešajte prísady vo veľkej miske: múku, vločky, cukor a kocky masla.
Zmes dochuťte škoricou, kardamónom a anízom.
Umyte si ruky a prísady spoločne mieste dokým vznikne mrvenička.
Rúru predhrejte na 200 °C. Olúpte jablká a pokrájajte ich na malé kúsky.
Vložte jablká do pekáča.
Posypte ich hnedým cukrom a pomiešajte.
Na jablká navrstvite mrveničkové cesto.
Pečte v horúcej rúre a nechajte asi 25 - 30 minút.

Postup - poleva

Rozkrojte korpus na 3 rovnaké časti.
Vyšľahajte smotanu s cukrom na maximálnej rýchlosti pomocou guľovej metličky.
Na prvú vrstvu korpusu uložte vrstvu jablčnej mrveničky a vrstvu šľahačky.
Navrch položte druhú vrstvu korpusu a postup opakujte.
Nakoniec koláč ozdobte šľahačkou, mini sušienkami, čokoládovými vločkami, jablkami a práškovým cukrom.