Consumer
Philips recipe for bread filled with olives, sundried tomatoes and red onions

Chlieb s olivami, sušenými paradajkami a červenou cibuľou

Bread filled with olives, sundried tomatoes and red onions

Prísady na cesto

800 g múky
1 vrecko sušených kvasníc
1/2 l teplej vody
1 lyžička cukru
1,5 lyžičky soli
1 vajce
3 lyžice olivového oleja

Prísady na plnku

3 plátky červenej cibule
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
hrubá morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
150 g sušených paradajok
50 g zelených olív
50 g čiernych olív

V tomto recepte je chlieb plnený olivami, sušenými paradajkami a plátkami červenej cibule. Červenú cibuľu môžete nahradiť aj pórom alebo paprikou.
Vynikajúci k polievke alebo ako samostatný snack.

Postup

Všetky prísady na chlieb vložte do nádoby na miesenie.
Spracujte cesto pomocou háku na miesenie po dobu 7 minút pri rýchlosti č. 3.
Cesto vložte do misy potretej olejom a nechajte kysnúť aspoň jednu hodinu. Misku zakryte vlhkou utierkou.

Cesto krátko vymieste ručne. Spracujte na bochník takej veľkosti, aby sa zmestilo na pekáč.
Ošúpte červenú cibuľu a pokrájajte ju na tenké kolieska. Olúpaný cesnak pokrájajte na plátky.
Cesnak zalejte malým množstvom oleja a potrite ním chlieb.
Cibuľové krúžky poukladajte pravidelne vedľa seba.
Na vrch chleba uložte olivy  a sušene paradajky.
Nechajte po dobu 30 minút odpočívať prikryté vlhkou utierkou.
Potom pečte po dobu 20 minút pri teplote 200 °C v predhriatej rúre.