Consumer

Nepečený cheesecake s ovocím

Prísady na korpus

250 g sušienok (ideálne zázvorových)
100 g roztopeného masla

Prísady na plnku

500 g mascarpone
75 g cukru
4 lístky želatíny
šťava z polovice citróna
2 dl smotany na šľahanie
100 g jahôd
50 g čučoriedok
50 g ríbezlí
zopár čerešní

Postup

Na kuchynský robot umiestnite pracovnú nádobu na krájanie a sekanie.
Pomocou kuchynského robota podrvte sušienky.
Roztopte maslo a v miske ho zmiešajte s podrvenými sušienkami.
Do okrúhlej formy na pečene s priemerom 20 cm vložte papier na pečenie.
Dno formy pokryte zmesou sušienok.
Lístky želatíny rozpustite v 4 lyžiciach horúcej vody.
Oddeľte pracovnú nádobu kuchynského robota na krájanie a sekanie a v nádobe na miesenie vyšľahajte smotanu. Použite pritom guľovú metličku a najvyššiu rýchlosť.
Šľahačku premiestnite do misky.
Očistite misku a guľovú metličku vymeňte za nástavec na šľahanie.

Macsarpone vyšľahajte s cukrom a citrónovou šťavou.
Pridajte šľahačku a rozpustenú želatínu. Krátko premiešajte dohladka.
Takto pripravenou zmesou naplňte formu s korpusom. Vložte aspoň na 3 hodiny do chladničky.
Umyte ovocie a jahody pokrájajte na štvrtiny.
Opatrne vyberte cheesecake z formy a ozdobte ovocím.