Prečo je dôležité sledovať teplotu a vlhkosť v izbičke dieťaťa

 

Ukazuje sa, že detské pestúnky nie sú len možnosťou, ako sa pozrieť, čo dieťa práve robí. Môžu tiež podporiť jeho zdravý vývoj. Tohto sprievodcu sme zostavili, aby sme vám pomohli pochopiť, aký vplyv má prostredie v izbe na zdravie dieťatka, aké podmienky v izbičke sú ideálne a v čom vám detská pestúnka môže pomôcť.

Ako ovplyvňuje teplota a vlhkosť v miestnosti zdravie dieťaťa?

Zatiaľ čo pre väčšinu z nás nepredstavuje miestnosť, kde je trochu vyššia teplota alebo vlhkosť žiadny zásadný problém, deti bývajú na teplotu i vlhkosť citlivejšie. Napríklad príliš nízka vlhkosť môže spôsobiť suché oči a sucho v krku. A keď je trochu viac chladno alebo teplo, deti ešte nie sú schopné regulovať telesnú teplotu tak dobre ako dospelí.

 

Aká je ideálna teplota a vlhkosť v miestnosti?

Ideálna teplota a vlhkosť v miestnosti je skôr rozsah než konkrétna hodnota teploty a vlhkosti. Najzdravšia teplota v izbičke pre dieťatko sa pohybuje niekde medzi 16 – 20 °C a hodnoty vlhkosti by sa ideálne mali pohybovať medzi 40 – 60 %.

 

Ako môže pomôcť detská pestúnka

Ak si hovoríte, kde máte na všetko toto sledovanie brať čas medzi kŕmením, uspávaním a vôbec všetkými bežnými rodičovskými povinnosťami, ničoho sa nebojte. Detská pestúnka vám kryje chrbát: neustále sleduje teplotu a vlhkosť v miestnosti za vás. Vďaka tomu máte kedykoľvek prehľad o aktuálnom stave týchto hodnôt.

 

Je vlhkosť trochu vyššia, než by mala byť? Možno by ste mohli otvoriť okno a pustiť do vnútra čerstvý vzduch. Alebo použite zvlhčovač vzduchu. Máte strach, že sa dieťatko prehreje? Uistite sa, že nie je príliš oblečené a zvážte, či by vám teplotu v miestnosti nepomohla napraviť klimatizácia.

 

Tak vidíte, detská pestúnka skutočne nie je len na to, aby ste pozerali, ako sa dieťa má. Je to jednoduchý spôsob, ako mu pomôcť, aby sa cez deň i v noci cítilo pohodlne.

 

Prosím, berte na vedomie, že informácie poskytnuté v týchto článkoch sú všeobecné rady a nemali by byť zamieňané s radami lekára. Ak vy, vaše bábätko alebo niekto z vašej rodiny trpíte závažnými alebo dlhotrvajúcimi symptómami, alebo potrebujete konkrétnu radu od odborníka, tak sa, prosím, obráťte na odbornú lekársku starostlivosť. Philips AVENT nie je zodpovedný za žiadne škody spôsobené nakladaním s informáciami poskytnutými na týchto webových stránkach. 

Odporúčané produkty Philips Avent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Naša lokalita sa najlepšie zobrazuje v najnovšej verzii prehľadávača Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox.