Príprava na nový prírastok do rodiny

Je to jeden z najšťastnejších momentov života – priviezť si bábätko domov z pôrodnice a začať spoločný život ako rodina. Stojí teda za to, sa na túto chvíľu pripraviť, keď sa ešte cítite dobre a fit.

 

Príprava detskej izbičky


Vytvorenie pokojného a bezpečného miesta, kde sa budete môcť starať o svoje bábätko, je skvelý spôsob, ako vybiť kreatívnu energiu, ktorú ako budúca mamička môžete pociťovať. Neskôr v tehotenstve už prípravy nemusia byť také jednoduché. Prečo sa nenechať inšpirovať časopismi o interiérovom dizajne? Alebo si neuložiť najlepšie nápady na dekorácie a farby na Pintereste?

 

Ak môžete, používajte v detskej izbičke neškodné farby. A dávajte na seba pri príprave pozor, hladina energie v druhom trimestri je síce vyššia, ale nesmiete sa preťažovať. Prečo nepozvať kamarátov a rodinu, aby vám pomohli?

Výber nábytku


Začnite premýšľať nad tým, akú postieľku alebo kolísku by ste chceli pre bábätko zakúpiť, tak aby ste s ňou počítali v rodinnom rozpočte. Veľa mamičiek odporúča kúpiť viac než jeden matrac alebo chránič matraca, aby bábätko bolo v suchu, aj keď sa stane nehoda.

 

Ďalším dôležitým kusom nábytku je prebaľovací stôl – vyberte si vhodnú výšku, aby ste si nepreťažovali chrbát. Ďalej budete potrebovať pár zásuviek alebo poličiek na oblečenie vášho bábätka. Tip od AVENTu? Zaveste nad prebaľovací stôl dekoráciu alebo hračku, ktorá bábätko počas prebaľovania zabaví.

 

Na dojčenie si obstarajte pohodlné kreslo – a ťažké zdvíhanie nechajte na ostatných.

Monitorovacie vybavenie

 


Detská pestúnka vám umožní sledovať bábätko, aj keď budete mimo miestnosť. Skvelou funkciou je možnosť rozprávať na bábätko vo chvíli, keď je nepokojné, a existujú aj videopestúnky.

 

Veľa detských pestúnok meria teplotu a vlhkosť v miestnosti, čo je dôležité hlavne pre menšie bábätká, ktoré ešte nevedia dostatočne regulovať telesnú teplotu.

 

Prosím, berte na vedomie, že informácie poskytnuté v týchto článkoch sú všeobecné rady a nemali by byť zamieňané s radami lekára. Ak vy, vaše bábätko alebo niekto z vašej rodiny trpíte závažnými alebo dlhotrvajúcimi symptómami, alebo potrebujete konkrétnu radu od odborníka, tak sa, prosím, obráťte na odbornú lekársku starostlivosť. Philips AVENT nie je zodpovedný za žiadne škody spôsobené nakladaním s informáciami poskytnutými na týchto webových stránkach.

Odporúčané produkty Philips Avent do výbavičky

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Naša lokalita sa najlepšie zobrazuje v najnovšej verzii prehľadávača Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox.