Podporujeme súčasných a budúcich rodičov. Využite 20% zľavu na celé portfolio Philips Avent (platí pre objednávky do 100 EUR) s kódom WBW20 Nakupovať
dni
hodiny
minúty
sekundy
Podporujeme súčasných a budúcich rodičov. Využite 20% zľavu na celé portfolio Philips Avent (platí pre objednávky do 100 EUR) s kódom WBW20 Nakupovať

Sprievodca výberom najlepšej detskej dojčenskej fľaše a cumľa

Keď sa stanete rodičom, budete sa musieť skutočne veľa rozhodovať a vyberať. Ak plánujete kŕmiť dieťa z fľaše, tento sprievodca vám časť rozhodnutí pomôže uľahčiť – od výberu tej najlepšej fľaše pre vaše dieťa po to, koľko ich budete potrebovať.

Nevyhnutnosti

 

Ak ide o kŕmenie z dojčenskej fľaše, vieme, že bez niektorých vecí sa nezaobídete. Všetky naše dojčenské fľaše majú v cumli zabudovaný antikolikový ventil, ktorý pomáha obmedziť problémy s trávením. Všetky dojčenské fľaše sa tiež dobre držia a neobsahujú BPA.

Je to na vás


To sú teda základy. Tu môžete začať s užším výberom a začať si všímať, aký máte štýl starostlivosti o dieťa.

 

Budete kŕmiť len z dojčenskej fľaše? Alebo chcete kombinovať dojčenie a kŕmenie z fľaše? Má dieťatko nejaké problémy (reflux, koliky)?

Dva typy dojčenských fliaš


Tu je rýchle zhrnutie, aby ste mohli obidve dojčenské fľaše porovnať a zistiť, ktorá je pre vás tá pravá.

 

Detská fľaša Natural

Naša detská fľaša Natural je určená pre mamičky, ktoré chcú jednoducho striedať dojčenie a kŕmenie z fľaše. Jej dizajn napodobňuje tvar prsníka, cumeľ je mäkký a ohybný, ale dostatočne pevný na to, aby sa neprepadal.

 

Pre koho je najlepšia: Pre tých, ktorí chcú kombinovať dojčenie a kŕmenie z fľaše

 

Detská fľaša Anti-colic s ventilom AirfreeTM

Fľaša Anti-colic s ventilom AirfreeTM je navrhnutá tak, aby bábätko pri pití prehĺtalo menej vzduchu. Udržuje cumeľ plný mlieka, aj vo vodorovnej polohe, čo podporuje vzpriamenejšiu polohu pri kŕmení a dochádza ku zníženiu množstva vzduchu, ktoré dieťa prijme, môže pomôcť s obvyklými problémami pri kŕmení, ako je kolika, reflux a plynatosť.

 

Pre koho je najlepšia: Pre mamičky, ktoré pozorujú u svojho dieťatka problémy s refluxom a kolikou alebo im chcú predchádzať.

Správna veľkosť


Keď ste vybrali požadovaný typ dojčenskej fľaše, môžete vybrať veľkosť. Ako dieťa porastie, zistíte, že už dokáže pri jednom kŕmení vypiť viac. Bude sebaistejšie a jeho malý žalúdok už vlastne nebude zase taký malý.

 

Aby sme vám to zjednodušili, označili sme svoje dojčenské fľaše podľa veku.

 

Tu je rýchle zhrnutie:

  • 0 m – 60 ml
  • 0 m+ – 125 ml
  • 1 m+ – 260 ml
  • 6 m+ – 330 ml

Správny cumeľ


Ak veľkosť fľaše určuje množstvo mlieka, cumeľ určuje, ako rýchlo z neho mlieko vyteká. Pamätajte, že ak používate detskú fľašu Natural, je tu rozdiel aj v tvare cumľa. Je navrhnutý tak, aby pripomínal tvar prsníka.

 

Rovnako ako je tomu pri veľkosti fľaše, zvyšuje sa aj prietok cumľa s vekom dieťaťa. Cumle sme tiež označili údajmi o veku, ale pamätajte, že každé dieťa sa vyvíja iným tempom. Prietoky možno rozpoznať podľa čísla na spodnej strane cumľa.

 

Tu je rýchle zhrnutie:

  • 0 m – Prvý prietok (číslica 0)
  • 0 m+ – Novorodenecký prietok (číslica 1)
  • 1 m+ – Pomalý prietok (číslica 2)
  • 3 m+ – Stredný prietok (číslica 3)
  • 6 m+ – Rýchly prietok (číslica 4)

 

Keď je vaše dieťatko pripravené prejsť na ďalšie tekutiny okrem mlieka, môžete vyskúšať tiež tieto cumle:

  • Variabilný prietok – Upravte prietok podľa hustoty stravy
  • Hustá strava – Rýchlejší prietok pre hustejšiu stravu

Koľko dojčenských fliaš a cumľov budete potrebovať?


Niekedy môžete mať pocit, že vaše dieťatko má viac vecí než vy! S koľkými fľašami teda vystačíte? A čo už je prehnané?

 

Väčšina mamičiek zastáva názor, že na prvých 6 mesiacov stačí mať 6 dojčenských fliaš (3 malé a 3 veľké). Ak plánujete, že sa o vaše dieťa bude starať ešte niekto ďalší, možno budete chcieť zakúpiť ešte nejaké fľaše navyše. 

 

Tiež odporúčame, aby ste na fľašiach každé 3 mesiace vymenili cumle.

 

Prosím, berte na vedomie, že informácie poskytnuté v týchto článkoch sú všeobecné rady a nemali by byť zamieňané s radami lekára. Ak vy, vaše bábätko alebo niekto z vašej rodiny trpíte závažnými alebo dlhotrvajúcimi symptómami, alebo potrebujete konkrétnu radu od odborníka, tak sa, prosím, obráťte na odbornú lekársku starostlivosť. Philips AVENT nie je zodpovedný za žiadne škody spôsobené nakladaním s informáciami poskytnutými na týchto webových stránkach. 

Odporúčané produkty Philips Avent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Naša lokalita sa najlepšie zobrazuje v najnovšej verzii prehľadávača Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox.