Kedy prestane zdravé bábätko plakať?

Vyskúšali ste všetky upokojujúce techniky v knihe. A nielen to. Tak prečo, preboha prečo vaše inak zdravé dieťa neprestáva plakať?

PURPLE plač


Je tu ošemetná pravda, s ktorou sa musí popasovať každý rodič. Niekedy zdravé bábätká plačú a nemajú na to vôbec žiadny dôvod. Popravde je to tak bežná skúsenosť, najmä u detí medzi 2 týždňami a 4 mesiacmi, že neutíšiteľné slzy majú vlastný názov: plač PURPLE.

 

Nebojte sa, nejde o nič fialové (anglické „purple“ znamená „fialový“). Termín je jednoducho akronym, ktorým sa popisujú záchvaty častého a neutíšiteľného plaču, ku ktorému môže v tejto dobe dochádzať.

 

Takže ak ste vylúčili všetky možné príčiny, ako je únava, nepohodlie, hlad a choroba, uvedomte si, že nie je všetko na vás. Niektoré záhady okolo bábätka proste nejde vyriešiť A aj keď nedokážete, aby bábätko prestalo plakať, vaša náruč bude preň aj tak miestom, kde nájde útechu.

 

Prosím, berte na vedomie, že informácie poskytnuté v týchto článkoch sú všeobecné rady a nemali by byť zamieňané s radami lekára. Ak vy, vaše bábätko alebo niekto z vašej rodiny trpíte závažnými alebo dlhotrvajúcimi symptómami, alebo potrebujete konkrétnu radu od odborníka, tak sa, prosím, obráťte na odbornú lekársku starostlivosť. Philips AVENT nie je zodpovedný za žiadne škody spôsobené nakladaním s informáciami poskytnutými na týchto webových stránkach.

Odporúčané cumlíky Philips Avent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Naša lokalita sa najlepšie zobrazuje v najnovšej verzii prehľadávača Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox.