Dojčenie na verejnosti

Už ste zvyknutá na dojčenie vášho bábätka, ale ako je to s dojčením vonku, medzi ľuďmi? Tu sú užitočné tipy, ako prvýkrát dojčiť na verejnosti.

Vyraziť von

 

Opustiť dom s novorodencom sa môže zdať ako nadľudská úloha. Ak sa ale budete potrebovať schovať doma vždy, keď bude vaše bábätko hladné, potom sa môžete cítiť ešte viac zviazaná a izolovaná. Je čas, kedy obaja môžete začať profitovať z výletov von a socializovania.

 

Majte na pamäti, že väčšina mamičiek si prešla tým istým, a že je naprosto prijateľné dojčiť vaše bábätko mimo domov. Veľa mamičiek príde na to, že ľudia okolo často ani nezaznamenajú, že dojčíte a myslia si, že sa s bábätkom len maznáte.

Prečo dojčiť mimo domov?


Dojčenie mimo domov je pohodlné a hygienické, zároveň je to ten najprirodzenejší a najzdravší spôsob, ako bábätko nakŕmiť. Môžete byť pyšná na to, čo robíte a byť jednou z pribúdajúceho počtu mamičiek, vďaka ktorým je dojčenie viac na očiach a verejnosťou viac akceptované. Koniec koncov je to dôležitá časť dňa vášho bábätka. 

Kde by som mala dojčiť?


Začína byť čím ďalej jednoduchšie nájsť na verejnosti miesto vhodné na dojčenie. Niektoré nákupné strediská, obchodné domy, obchody pre deti alebo supermarkety majú špeciálnu miestnosť, kde môžete bábätko dojčiť a prebaliť.

Mať pohodlie


Možno vám k lepšiemu pocitu pomôže, keď si skúsite dojčiť doma, bez vankúšov a na rôznych stoličkách. Skúste rôzne druhy oblečenia, ktoré sa bude jednoducho rozopínať, alebo priamo oblečenie určené na dojčenie. 

 

Až budete pripravená dojčiť na verejnosti, tak sa pohodlne usaďte na stoličku s dobrou opierkou. Ak si myslíte, že sa budete cítiť rozpačite, tak si sadnite chrbtom k väčšine ľudí v reštaurácii alebo kaviarni. Šatka alebo plienka vám tiež pomôžu dojčiť vo väčšom súkromí. Jednoducho nimi prekryte akúkoľvek obnaženú časť, keď sa bábätko prisaje.

 

Tiež je dobré mať poruke pohár vody – dojčenie dehydruje. A snažte sa vyvarovať sedenia blízko kúrenia, ktoré zvyšuje vašu telesnú teplotu.

 

Prosím, berte na vedomie, že informácie poskytnuté v týchto článkoch sú všeobecné rady a nemali by byť zamieňané s radami lekára. Ak vy, vaše bábätko alebo niekto z vašej rodiny trpíte závažnými alebo dlhotrvajúcimi symptómami, alebo potrebujete konkrétnu radu od odborníka, tak sa, prosím, obráťte na odbornú lekársku starostlivosť. Philips AVENT nie je zodpovedný za žiadne škody spôsobené nakladaním s informáciami poskytnutými na týchto webových stránkach.

Odporúčané produkty Philips Avent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Naša lokalita sa najlepšie zobrazuje v najnovšej verzii prehľadávača Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox.