Uchovávanie odsatého mlieka  

Odsaté materské mlieko zostane čerstvé, ak ho uchováte vo vysterilizovaných dojčenských fľašiach. Dojčenské fľaše Philips AVENT majú tesniace viečka, ktoré uchovajú mlieko čerstvé a skladovanie je vďaka nim jednoduchšie.

Ako dlho vydrží odsaté mlieko?


Odsaté mlieko môže byť uchované v chladničke až 24 hodín, alebo v mrazničke až 3 mesiace. Mlieko umiestnite radšej na poličku než na dvere chladničky, tak aby bola zaistená stála teplota.  

 

Po rozmrazení môže byť materské mlieko v chladničke až 12 hodín. Na uchovanie mlieka môžete použiť tiež jednorazové nádoby, nezabudnite na ne napísať dátum odsatia.

Nikdy nepoužívajte mikrovlnnú rúru

 

Nikdy nepoužívajte mikrovlnnú rúru na rozmrazenie ani ohrievanie mlieka, vaše bábätko by sa mohlo popáliť nerovnomerne ohriatym mliekom.

 

Odporúča sa vyliať všetko mlieko vo fľaši, ktoré bábätko nedopilo.

 

Prosím, berte na vedomie, že informácie poskytnuté v týchto článkoch sú všeobecné rady a nemali by byť zamieňané s radami lekára. Ak vy, vaše bábätko alebo niekto z vašej rodiny trpíte závažnými alebo dlhotrvajúcimi symptómami, alebo potrebujete konkrétnu radu od odborníka, tak sa, prosím, obráťte na odbornú lekársku starostlivosť. Philips AVENT nie je zodpovedný za žiadne škody spôsobené nakladaním s informáciami poskytnutými na týchto webových stránkach.

Odporúčané produkty Philips Avent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Naša lokalita sa najlepšie zobrazuje v najnovšej verzii prehľadávača Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox.