Teraz ide hlavne o to, cítiť sa príjemne

S tým ako sa blíži termín pôrodu, je na čase zamyslieť sa nad tým, čo si obliekate. Niekoľko ďalších týždňov bude najdôležitejšie byť v pohodlí a bezpečí – preto odporúčame zabudnúť na vysoké podpätky. Či už sa vám to zdá ako večnosť od chvíle, keď ste zistili, že ste tehotná, alebo vám to rýchlo utieklo, nasledujúcich deväť týždňov utečie veľmi rýchlo. Pozrite sa preto na zoznam vecí, ktoré potrebujete urobiť a čo najviac si ich odškrtnite. Keď budete mať pripravené čo potrebujete, tak sa budete môcť plne sústrediť na pôrod.

Čo sa s vami deje tento týždeň?


Je časté, že v tomto štádiu niekedy nemôžete chytiť dych. Vaše bábätko zaberá vo vnútri čím ďalej viac miesta a vaša maternica tlačí na bránicu.

 

Preto je dôležité neprepínať sa a odpočívať čo najviac to bude možné. Tiež je častá zväčšená chuť k jedlu, snažte sa preto udržiavať si jedálny lístok zdravý a neprejedať sa.

Čo sa deje tento týždeň s vaším bábätkom?


Až doteraz malo vaše bábätko na celom tele drobné chĺpky, známe ako lanugo, ktoré mu pomáhali udržiavať teplotu. V tomto týždni chĺpky miznú a vášmu bábätku sa vytvorí dodatočná vrstva podkožného tuku. Stále rastie rýchlo, váži približne 1,5 kg a je takmer 40 cm dlhé.

AVENT – tipy


Asi sa vám horšie spí kvôli tomu, že bábätko v noci kope. To, spoločne s rôznymi hormonálnymi zmenami, môže viesť k nespavosti. Nespavosť môže byť začarovaný kruh: môžete byť veľmi unavená, ale aj tak nemôžete spať. Vyhnite sa po obede kofeínu a večer cvičeniu a využite tú najlepšiu výhovorku na relaxovanie.

 

Prosím, berte na vedomie, že informácie poskytnuté v týchto článkoch sú všeobecné rady a nemali by byť zamieňané s radami lekára. Ak vy, vaše bábätko alebo niekto z vašej rodiny trpíte závažnými alebo dlhotrvajúcimi symptómami, alebo potrebujete konkrétnu radu od odborníka, tak sa, prosím, obráťte na odbornú lekársku starostlivosť. Philips AVENT nie je zodpovedný za žiadne škody spôsobené nakladaním s informáciami poskytnutými na týchto webových stránkach.

Odporúčané produkty Philips Avent do výbavičky

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Naša lokalita sa najlepšie zobrazuje v najnovšej verzii prehľadávača Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox.