Ako piť ako dospelý

Určite pre vás bolo príjemné budovať vzťah so svojím bábätkom pri dojčení alebo kŕmení z fľaše. Čoskoro ale objavíte novú radosť: sledovať dieťa, ako pije samo. Väčšina detí sa k tomuto míľniku priblíži okolo šiestich mesiacov veku. A tu je návod, ako na prvé samostatné dúšky:

Ktorý hrnček?


Cumle na detských fľašiach sú mäkké, pre začiatok je teda dobrý hrnček na pitie s mäkkým náustkom alebo slamkou, ktorého textúra bude dieťaťu známa.

 

Skúste to s vodou

Ak je bábätko medzi kŕmením smädné, ponúknite mu v hrnčeku s náustkom alebo slamkou vodu. A ak začínate s tuhou stravou, dávajte mu hrnček s vodou aj k jedlu.  

Zbohom, detské fľašky


Americká akadémia pediatrov odporúča fľaše úplne vyradiť do 24 mesiacov, pretože to pomáha zabrániť kazivosti zubov.

 

Postupne prechádzajte na otvorený hrnček

Prejsť od detského hrnčeka s náustkom na bežný otvorený hrnček by ste mali hneď, keď si s ním dieťa dokáže poradiť – okolo dvoch rokov alebo krátko potom. Dieťa potom prestane z hrnčeka cicať, čo by časom viedlo k zmene pozície jazyka a zubov.

 

A než sa nazdáte, budete si s bábätkom pripíjať na úspech. Na zdravie!!

 

Dojčiť môžete ešte dlho potom, čo dieťa začne piť z hrnčeka. 

 

Prosím, berte na vedomie, že informácie poskytnuté v týchto článkoch sú všeobecné rady a nemali by byť zamieňané s radami lekára. Ak vy, vaše bábätko alebo niekto z vašej rodiny trpíte závažnými alebo dlhotrvajúcimi symptómami, alebo potrebujete konkrétnu radu od odborníka, tak sa, prosím, obráťte na odbornú lekársku starostlivosť. Philips AVENT nie je zodpovedný za žiadne škody spôsobené nakladaním s informáciami poskytnutými na týchto webových stránkach.

Odporúčané hrnčeky Philips Avent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Naša lokalita sa najlepšie zobrazuje v najnovšej verzii prehľadávača Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox.